Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: طرح‌های پتروشیمی گروه اقتصادی صندوق‌ها در افق برنامه ۱۴۰۴ برای تکمیل زنجیره ارزش جهت‌گیری کردند.

به گزارش «انرژی امروز» عبدالحسین بیات، در خصوص اهمیت نمایشگاه ایران‌پلاست و طرح‌های اقتصادی صندوق‌ها در زمینه پتروشیمی با بیان اینکه پلاستیک و محصولات آن در صنعت پتروشیمی تقریباً در انتهای زنجیره ارزش پلیمرها قرار دارد، به شانا گفت: صنعت پلاستیک در کشور ظرفیت توسعه و رشد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طور تقریبی بیشتر پتروشیمی‌های کشور، محصولات خود را در مرحله پلی‌اتلین صادر می‌کنند، البته این اقدام در نوع خودش سبب ارزآوری می‌شود.

وی افزود: با صادرات محصول در مرحله پلی‌اتلین، دو نکته مغفول می‌ماند. نخست اینکه، پلی‌اتلین در کشورهایی مانند چین و هند با طی فرآیندهای لازم در کارخانه‌ها تبدیل به مصنوعات پتروشیمیایی شده و دوباره با قیمت بیشتر به کشورهایی مانند ایران صادر می‌شود.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت ادامه داد: صادرات محصول در میانه زنجیره در نهایت سبب خروج ارز است، زیرا محصول بازتولید شده دوباره و با قیمت بسیار بیشتر وارد کشور می‌شود. یکی دیگر از پیامدهای منفی نیز عدم رشد فناوری و اشتغال در کشور است.

پایین‌تر از پلیمرها

وی با اشاره به اینکه در برنامه‌های افق ۱۴۰۴ گروه اقتصادی صندوق‌ها، برای تکمیل زنجیره ارزش، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: هدف‌گذاری شده است در هرکدام از طرح‌ها که خوراک وجود دارد زنجیره ارزش تا پایین‌تر از پلیمرها و محصولات نهایی ایجاد و پیش‌بینی بازار فروش و عرضه آن هم انجام شود، زیرا افزون بر نفع بسیار خوب اقتصادی، سبب اشتغال‌زایی در داخل کشور خواهد شد.

بیات با بیان اینکه ارزشمند است که گروه صندوق‌ها در حد توان اقتصادی‌‎اش به توسعه و آبادانی کشور و صنعت کمک کند. افزود: تکمیل زنجیره ارزش در پایین‌دست، حجم سرمایه‌گذاری کمتری نیاز دارد، اما دارای ارزش‎افزوده و سودآوری و اشتغال‌زایی است. محصولات پایین‌تر از پلیمر می‌تواند کارخانه‌های کوچک را در مناطق محروم تأمین خوراک کنند.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: حرکت و جهت‌گیری گروه اقتصادی صندوق‌ها، برای توسعه، تکمیل و تعریف پروژه‌ها به‌گونه‌ای است که زنجیره ارزش را در طرح‌های حوزه نفت و انرژی به‌ویژه پتروشیمی تا انتهای زنجیره ارزش و پایین‌تر از پلیمرها ایجاد کند.

برچسب هاتولید محصولات پتروشیمی صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت (صندوق بازنشستگی نفت)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: تولید محصولات پتروشیمی صندوق بازنشستگی پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت صندوق بازنشستگی نفت آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو اقتصادی صندوق ها زنجیره ارزش پایین تر صنعت نفت طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۷۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌این فعال حوز صنعت پتروشیمی با اشاره به سهم کمتر از 6 درصدیِ هوش مصنوعی در صنایع کشور، از تولید سامانه‌هایی برای پایش هوشمند صنعت نفت و گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت: با توجه به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوشمندسازی صنایع کشور، این امکان فراهم شده تا حفظ داده‌های بومی و امکان گسترش ضریب نفوذ هوش مصنوعی به صنایع کشور افزایش یابد.

بگفته جلیل سبحانی در سالهای اخیر، هوش مصنوعی به طور گسترده‌ای برای مسائل بهینه‌سازی در صنعت اکتشاف و تولید نفت و همچنین در مجتمع‌های پتروشیمی به کار گرفته شده است، بااین حال کشور ما به عنوان یک کشور نفت‌خیز و یکی از قطب‌های پتروشیمی جهان، هنوز آن چنان که باید و شاید در این زمینه ورود نکرده است.

بگفته این مدیر شرکت دانش‌بنیان، امروزه روش‌های هوش مصنوعی به چهار دسته اصلی؛ شامل الگوریتم‌های تکاملی، هوش ازدحامی، منطق فازی و شبکه‌های عصبی مصنوعی طبقه‌بندی می‌شوند و ترکیبی از تکنیک‌های مختلف هوش مصنوعی می‌تواند با موفقیت برای حل مسائل مهم بهینه‌سازی و دستیابی به راه حل‌های بهتر در صنایع پتروشیمی استفاده شوند.

جلیل سبحانی معتقد است؛ هوش مصنوعی قادر است توانمندساز واقعی برای پروژه‌های نفت و گازی با ارائه کاربردهای متعدد ارائه کند که از آن جمله می‌توان به کاهش هزینه‌های تولید محصولات، مدیریت مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و همچنین نیاز به پردازش‌های پیشرفته هوشمند در مراحل و فرآیندهای مورد استفاده در صنعت تولید مواد شیمیایی اشاره کرد.

این کارآفرین و فعال اقتصادی، با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، بسیاری از مجتمع‌های پتروشیمی جهان با هدف افزایش کارآیی عملیاتی، کاهش هزینه‌ها و بهبود رضایت مشتری و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از هوش مصنوعی بهره گرفته‌اند، می‌گوید: صنعت پتروشیمی ایران هم ناگزیر است از هوش مصنوعی بهره بگیرد و باتوجه به اثرات مثبتی که این مسئله در پی خواهد داشت، باید بخشی از سرمایه‌گذاری‌های جدید مجتمع‌های پتروشیمی معطوف به حوزه هوش مصنوعی و ارتقاء این دانش جدید باشد.

جلیل سبحانی ورود صنعت نفت و گاز پتروشیمی به حوزه هوش مصنوعی را یک اقدام سودمند برای کشور می‌داند و می‌گوید: ورود صنعت نفت و گاز و پتروشیمی به این حوزه، می‌تواند به عنوان یک موتور پیشران، ضریب نفوذ هوش مصنوعی در ایران را متحول کند.

جلیل سبحانی به گزارش مجمع جهانی اقتصاد در نقشه راه صنایع شیمیایی اشاره می‌کند و می‌گوید با توجه به این گزارش، هوش مصنوعی می‌تواند حداقل در پنج حوزه سطوح بالاترِ کارآیی و بهره‌وری از طریق بهینه‌سازی عملیاتی، افزایش مزایای رقابتی و کاهش هزینه‌های نوآوری از طریق دیجیتالی شدن، مدیریت داده و آنالیز اطلاعات با هدف درک بهتر از نیازهای مشتری و بنابراین بهینه‌سازی پیشنهادها متناسب با نیازهای مشتری، تأثیر بر نیروی کار و تغییرات در ارائه پاسخ به نیازها بر اساس تعریف اکوسیستم دیجیتال و زنجیره تأمین نوین بر روی صنایع شیمایی اثرگذار باشد.

این مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان معتقد است طبق تعاریف جهانی صنعت نسل چهارم، صنعتی است که از سیستم‌ها و بسترهای دیجیتال و خودکار و با ارتباط «وایرلس» در کنار فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی‌ در فرآیندها و سازوکارها حداکثر استفاده را می‌برد و بر این اساس صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ایران برای ماندگاری در بازار راهی جزء ورود به نسل چهارم این صنایع ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • استفاده از ظرفیت بنیاد علوی در توانمندسازی اقتصادی مناطق کمتر توسعه‌یافته
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • سهم ناچیز خراسان جنوبی در حوزه صادرات سنگ قیمتی
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟